De Dakhaas

 

Redacteur,
sinds december 2015

De Dakhaas is een onafhankelijk magazine over de stad Utrecht, wat 2 à 3 keer per jaar verschijnt. Wil je mijn complete artikelen (en nog veel meer) lezen? Koop dan de Dakhaas, hier vind je de verkooppunten.

Ik werkte mee aan:

n4. 10: Gratis en voor niets – Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

“Het mooiste aan vrijwilligerswerk is wat je voor anderen doet. Als jij je werkt niet zou doen, zou het festival niet zijn zoals het is, en dus zouden de mensen niet zo genieten. Ik ben festivalvrijwilliger, o.a. bij Tweetakt, Nederlands Film Festival en Grasnapolsky. Als ik over het terrein loop en iedereen blij zie, dan maakt het me trots dat ik daaraan mee heb mogen helpen.”


nr. 09: De Nacht
– Where the magic happens, Binnenkijken in Utrechtse slaapkamers

“We slapen al ruim 45 jaar in één bed. Lies ligt het liefst zo dicht mogelijk bij de deur, dat is zowel thuis als in onze camper aan de rechterkant. We zijn graag wekenlang op reis en slapen dan net zo goed als we normaal thuis doen. We gaan liggen en zijn weg, waar we ook slapen. Lezen voor het slapengaan doen we niet, maar we luisteren wel vaak even naar Radio 1. Wanneer het een interview of thema is dat ons aanspreekt kunnen we echt tot midden in de nacht liggen luisteren. De wekker zetten we toch alleen nog maar wanneer de kleinkinderen ’s ochtends vroeg komen. Over het algemeen worden we gewekt door het zonlicht, verrukkelijk vinden we dat.”

nov-12-2016-11-54-15


nr. 08: Utregs Beste
– Hoogtepunten, Utrechts beste uitzicht

“Neudeflat – 57 meter, momenteel niet open voor publiek
Het zou het hoogste gebouw in Utrecht worden, hoger dan de Dom, maar bij de oplevering in 1961 was de bouw dankzij de vele protesten halverwege blijven steken. Het klagen over de Neudeflat is echter nooit gestopt: hij is lelijk en staat in de weg, maar niet wanneer je erop staat! Vanwege de verbouwing is het dak nu enkel per buitenlift te bereiken. Best spannend, maar zeker de moeite. Behalve het winkelende publiek aan de Oudegracht spotten we ook verstopte tuintjes en dakterrassen waar surfplanken voor de winter staan opgeslagen.”

aug.-13-2016 13-01-36